“Cel mai măreţ adevăr este recunoaşterea că în fiecare om, în fiecare copil este potenţial pentru măreţie.” Robert F. Kennedy

”Centrul de Educație Timpurie și Pregătire pentru Grădiniță” (CET-PG), se adresează copiilor de vârste mici (1-3 ani) care nu frecventează creșa sau grădinița, având ca scop creșterea și dezvoltarea armonioasă într-un cadru adecvat, informal și coordonat de persoane specializate în domeniul educației și psihologiei. 

Conform studiilor în domeniul dezvoltării umane, în jurul vârstei de 11-12 luni copilul este pregătit și are nevoie să interacționeze cu alte persoane, în plus față de cele din interiorul familiei

Copiii  participă la activități alături de unul dintre părinți, iar activitățile   desfășurate au ca principale obiective stimularea senzorială, socializarea și comunicarea, realizate alături de copii de vârste apropiate. 

Proiectul reprezintă o variantă alternativă pentru părinții care nu doresc să-și înscrie copiii la creșă sau grădiniță (înaintea vârstei de 3 ani), dar care în același timp, își doresc să le ofere copiilor posibilitatea de a interacționa, socializa și comunica cu copii de vârste apropiate. 

De asemenea, proiectul își propune să ofere copiilor și părinților posibilitatea de a se pregăti pentru etapa preșcolară (grădiniță), etapă care în multe situații este traumatizantă și nefavorabilă copiilor. 

Pentru mai multe detalii ne puteți contactați academia.mamicilor@gmail.com