Fiecare copil are dreptul la supraviețuire!

“Vorbesc în numele acelor copii care nu pot vorbi pentru ei înşişi, copii care nu au absolut nimic în afară de curajul lor şi zâmbetele lor, ideile şi visele lor.” Audrey Hepburn

Proiectul ”Vreau să trăiesc” –  este un proiect adresat copiilor cu afecțiuni hemato-oncologice grave. Deși bolile hematologice pot fi extrem de diverse ca patologii, toate au în comun impactul major asupra calității vieții sau supraviețuirii pacienților. Cancerele de sânge reprezintă a cincea cauză de mortalitate prin cancer la nivel mondial. Cele mai întâlnite trei tipuri sunt: limfomul, leucemia și mielomul.

Datorită lipsei de pe piața farmaceutică din România a medicamentelor necesare supraviețuirii copiilor diagnosticati cu aceasta afecțiune, AMT s-a implicat în diverse campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea medicamentelor, prin demararea Campania “2 Tone de monede” și a diverse campanii locale de strângere de fonduri.

Începând cu anul 2019 AMT a ajutat la achiziția medicamentelor greu accesibile pe piața farmaceutică din România pentru copii internați la secția de hemato-oncologie, precum și analizelor medicale acolo unde a fost nevoie:

Anul 2019: 32000 Euro
Anul 2020: 31394 Ron
Anul 2021 (până în data de 30.07.2021) : 49526 Ron